Bedrijven Den-Bosch

Natuursteenbedrijven in Den-Bosch. Er zijn 2 natuursteenbedrijven gevonden rond de plaats Den-Bosch, bekijk de informatie over natuursteenbedrijven.

Graniet

Graniet

Leisteen & Kwartsiet

Leisteen & Kwartsiet

Natuursteen Den-Bosch

Natuursteen is een veelgebruikt materiaal voor het interieur en exterieur. Al sinds de oude Egyptenaren en Romeinen worden marmer en graniet gebruikt als bouwmateriaal. Naast marmer en graniet worden er ook andere soorten natuursteen gebruikt voor in en om de woning. Andere bekende natuursteensoorten zijn kalksteen, hardsteen of splijtsteen.

Verschillende soorten natuursteen worden onder meer gebruikt als natuursteen gevel, natuursteen aanrechtblad, natuursteen badkamer bekleding of natuursteen schouw. Natuursteen is zeer geschikt voor zowel binnen als buiten. Dit natuurlijke materiaal wordt dan ook veel toegepast bij het vervaardigen van gedenkstenen en grafmonumenten. Er zijn allerlei soorten natuursteen in een scala aan kleuren verkrijgbaar van wit, roze, rood, geel, beige, groen tot zwarte natuursteen aan toe.

Graniet of granietachtige

De oudste natuursteensoort die we kennen is de granietachtige, die is miljoenen jaren geleden omgevormd van graniet naar gneis. De natuursteen graniet wordt in de diepte uit magma gevormd en is herkenbaar aan een gespikkelde structuur. Graniet bevat als mineraal de kleurgever veldspaat die wel twintig verschillende kleuren kan aannemen. En we treffen het mineraal kwarts aan in de graniet welke verantwoordelijk is voor de hardheid van de granietsoort. Natuursteen vakbedrijven kunnen u dat allemaal laten zien. Graniet wordt als natuursteen vanwege haar duurzaamheid veel toegepast als gedenksteen, natuursteen gevelbekleding en als natuursteen keukenblad.

Marmer als natuursteensoort

Marmer is al honderden jaren het meest gebruikte materiaal in de badkamer en voor vloeren. Voor de goede verwerking van marmer heb je een echt natuursteen vakbedrijf nodig. Marmer heeft een kristalstructuur aangenomen welke goed zichtbaar is aan de zijkanten van de platen of tegels. Verder is het net als kalksteen een kalkhoudend materiaal wat het glansoppervlak gevoelig maakt voor de inwerking van zure stoffen. Met goed gebruik en onderhoud is dat te ondervangen.

Marmer

marmer

Composiet & Keramiek

Composiet & Keramiek

Kalksteen

Natuursteen vakbedrijven bieden de natuursteensoort kalksteen in het interieur als meest verwerkte materiaal aan. Kalksteen is geschikt voor onder meer een natuursteen haardplateau, natuursteen vensterbank en natuursteen vloer maar ook als deurdorpel. Vooral de kleur beige scoort hoog als om een natuursteenkleur gaat. Kalksteen is ook in een groot aantal andere kleuren te verkrijgen.

Hardsteen

De natuursteensoort hardsteen is voor buitentoepassingen als dorpel en vensterbank het meest toegepast. Ook als vloer en aanrechtblad mits goed gebruikt en onderhouden is het ook zeer geschikt. De uitvoeringen oftewel de glansgraad noemt de steenhouwer licht gezoet, gezoet, donker gezoet of gepolijst. De echte hoogglans is meer gereserveerd voor marmer. Bij de natuursteen vakbedrijven hoort u daar meer over en zij kunnen het u laten zien.

Splijtsteen als natuursteensoort

Splijtsteen, de naam zegt het al, is natuursteen die tijdens de winning van elkaar is afgespleten. Dat wordt door middel van wiggen gedaan die men onder hoge druk in de platen drijft. Platen die daardoor in twee delen van elkaar afsplijten. Het is te begrijpen dat dergelijke materialen als splijtsteen niet in heel grote formaten voorhanden zijn.

Natuursteen vakbedrijf

Natuursteen wordt in een natuursteen vakbedrijf met cirkelzagen en polijstapparatuur verwerkt tot het product van natuursteen dat u wilt aanschaffen. Dat vergt kennis en kunde en verstand van zaken. Natuursteenbedrijven hebben dat in de loop der jaren opgebouwd. Maak met een dergelijk bedrijf een afspraak en laat u ervan overtuigen.