Bedrijven Den-Bosch

Natuursteenbedrijven in Den-Bosch. Er zijn 2 natuursteenbedrijven gevonden rond de plaats Den-Bosch, bekijk de informatie over natuursteenbedrijven.

Natuursteensoort graniet

Graniet als natuursteensoort is uit de hele wereld afkomstig en in verschillende kleuren, uitvoeringen, afwerkmogelijkheden en maten beschikbaar. U kunt kiezen voor soorten die grof gespikkeld zijn, een gewaaierde structuur hebben of zeer fijn gespikkeld zijn. Zelfs binnen een soort kan de grote van de spikkel verschillen en onderscheidt men de soorten grof en fijn. Ook is graniet in verschillende prijsklassen te koop, variërend van € 50,00 tot € 3000,00 per vierkante meter. De prijzen zijn voornamelijk afhankelijk van de beschikbaarheid van het soort graniet en de manier waarop deze toegepast moet worden.

Soorten graniet

Graniet wordt ook wel dieptegesteente genoemd omdat het in de diepte uit magma gevormd is. De natuursteensoort graniet kent de mineralen veldspaat, kwarts en glimmer. De veldspaat geeft de steen zijn kleur. Veldspaat wordt wel in twintig kleuren in de natuur gevormd. Afhankelijk van de plaats waar men het afwint kan men veel of weinig kwarts tegen komen. Daarop wordt de natuursteen ingedeeld. We onderscheiden dan ook de echte graniet met een aanzienlijk percentage kwarts en de gabbro waar maar weinig tot geen kwarts in gevonden wordt. Een bekende gabbro is de impala. De geologie deelt steen in op basis van de aanwezigheid van kwarts. Die wijze van indelen wordt in het dagelijks gebruik niet helemaal gevolgd en wordt alles graniet genoemd, ook dat wat een geoloog niet als graniet classificeert.

Granietsoorten

African Red

African Red

Angola Black

Angola Black

Aurora Mäntsälä

Aurora Mäntsälä

Azul Bahia

Azul Bahia

Azul Noche

Azul Noche

Azul Platino

Azul Platino

Basaltina

Basaltina

Balmoral Red

Balmoral Red

Baltic Brown

Baltic Brown

Basalt Lava

Basalt Lava

Belfast Black

Belfast Black

Bethel White

Bethel White

Graniet kleuren

Het natuursteen vakbedrijf kent nog veel meer soorten graniet dan die in bijgaande voorbeelden worden genoemd, we onderscheiden:

 • Wit: Bianco Sardo, Bethel White, Tolga
 • Grijs graniet: Impala in een groot aantal tinten en types, Tarn graniet
 • Zwart graniet: Nero Assoluto, Belfast Black, Imperial black, Indian black
 • Rood graniet: Balmoral, African Red
 • Roze granite: Rosso Porinho
 • Geel graniet: Giallo venetiano, Juparana
 • Groen graniet: Hassan Green
 • Blauwe graniet: Azul de Macaubas

Ook zijn er mulitcolors beschikbaar. Onder multicolors verstaan we steensoorten met een gewaarde structuur die er als graniet uitzien, maar door de richtingsoriëntatie het niet zijn. Multicolors zijn er in allerlei tinten van bijvoorbeeld lila, rood en groen. De leverbare kleuren kunt u opvragen bij het natuursteenbedrijf.

Graniet uitvoeringen

Graniet is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar:

 • Tegels in de maten 40 bij 40 cm of 60 bij 60 cm;
 • banen vrije lengtes met een breedte van meestal 30 cm;
 • platen vrije maat in de maten van circa 200 cm hoog tot 300 cm lang meestal 2 cm dik;
 • massieve steen in allerlei diktes variërend van 2 cm tot 60 cm of zelfs dikker;
 • vrij maatwerk maten altijd op vragen bij het natuursteen vakbedrijf wat er op dat moment leverbaar is.

Graniet winning

Graniet wordt in blokken gewonnen in de groeves. Met een draadzaag bezet met diamant wordt de graniet uitgezaagd. Graniet wordt tot de hardste gesteenten gerekend die we hebben. Alleen diamant is nog harder en is in staat graniet in blokken te versnijden. Als het blok eenmaal gewonnen is wordt deze in platen versneden, vaak met een afmeting van 200x200x300 cm. Graniet kan met een enorme cirkelzaag in kleinere platen van verschillende diktes worden verzaagd. Ook kan hiervoor een raamzaag worden gebruikt, echter zaagt deze alleen platen in gelijke diktes. Graniet wordt meestal verzaagd in platen van twee centimeter dik, deze worden vooral voor de productie van keukenbladen, aanrechtbladen en werkbladen gebruikt. Platen van drie centimeter dik worden voornamelijk verwerkt tot gevelplaten. Bij het maken van een ontwerp is het raadzaam om de handelsmaten op te vragen bij het natuursteen vakbedrijf.