Bedrijven Den-Bosch

Natuursteenbedrijven in Den-Bosch. Er zijn 2 natuursteenbedrijven gevonden rond de plaats Den-Bosch, bekijk de informatie over natuursteenbedrijven.

Natuursteensoorten Leisteen & Kwartsiet

Leisteen en kwartsiet zijn als natuursteensoort uit de hele wereld afkomstig en in verschillende kleuren, uitvoeringen, afwerkingsmogelijkheden en maten beschikbaar. Bijzonder is de toepassing als scherf, een toepassing die je bij andere natuursteensoorten niet ziet.

Oneffen uiterlijk

Kenmerkend voor leisteen en kwartsiet zijn hun gespleten, oneffen uiterlijk. Dat wordt veroorzaakt doordat deze materialen in de groeve in lagen van elkaar afgespleten worden. Dat doet men door met grote kracht een metalen wig in de zijkant van de platen te drijven. De delen worden zo van elkaar afgespleten. Waardoor het kenmerkende ruwe uiterlijk ontstaat.

Leisteen & Kwartsietsoorten

Albino-White

Albino-White

Alta-Kwartsiet

Alta-Kwartsiet

Azul-Imperial

Azul-Imperial

Azul-Macaubas

Azul-Macaubas

Canyon-Kwartsiet

Canyon-Kwartsiet

Diamant-G-Kwartsiet

Diamant-G-Kwartsiet

Fevi-Stone

Fevi-Stone

Himalaya-Kwartsiet

Himalaya-Kwartsiet

Jaddish

Jaddish

Kotah-Stone

Kotah-Stone

Mustang

Mustang

Pillarguri-Bruin

Pillarguri-Bruin

Uiteenlopende prijzen

Prijzen en kwaliteiten van de splijtsteen en kwartsiet lopen zeer sterk uiteen. Het kan een voordelige, wat zachte natuursteensoort zijn, maar ook een veel duurder slijtvast materiaal in het geval van bijvoorbeeld Alta kwartsiet. De prijzen variëren van € 40,00 per vierkante meter tegels of zelfs tot honderden euro’s voor een plaat vrije maat. Bij de natuursteenbedrijven kunt u navragen wat de mogelijkheden en de prijzen zijn van splijtsteen en kwartsiet.

Leisteen soorten

Leisteen is geologisch gezien een omgevormde kleisteen. Waarvan klei de basis vormt. De soort is ontstaan door een lichte druk en temperatuurinvloed. Bij leisteen moet men denken aan natuursteen in de kleuren grijs tot wat meer roestbruin. Leisteen is een natuursteensoort die als dakbedekking kan worden gebruikt. Door de manier van verwerken is dit een vrij prijzige dakbedekking, elke lei wordt met de hand bevestigd op het dakbeschot. Doordat leisteen gekloofd wordt, van elkaar afgespleten tijdens de winning, is deze natuursteensoort niet in grote dimensies te krijgen. Bij het natuursteenbedrijf gespecialiseerd is vloeren van leisteen kunt u meer informatie opvragen over de verschillende soorten leisteen en de daar bijhorende toepassingen.

Kwartsiet soorten

Het natuursteen vakbedrijf kent de soort kwartsiet. Daarmee wordt een steensoort bedoeld met een hoog kwartsgehalte die daardoor vrij slijtvast tot zeer slijtvast is. Ook is kwartsiet slipvast, daarom is deze natuursteensoort zeer geschikt voor perrons van zwembaden. Kwartsiet is leverbaar in beige tinten en roestkleuren. Doordat kwartsiet veel ijzermineralen bevatten komen deze kleuren tot stand.

Alta kwartsiet

Een bijzondere natuursteensoort is Alta kwartsiet. Alta kwartsiet wordt door de natuursteen vakbedrijven veel gebruikt. De Alta kwartsiet is in veel grotere dimensies te verkrijgen dan andere soorten kwartsiet. Alta wordt veel toegepast op plaatsen waar een grote aanslag op het gebied van slijtage wordt verwacht, bijvoorbeeld in drukke loopgebieden of traptreden. Alta kwartsiet is zo slijtvast dat deze soort vrijwel altijd gebruikt wordt voor trappen op treinstations. Het natuursteenbedrijf gebruikt deze sterke soort kwartsiet ook voor andere toepassingen zoals gedenkstenen en grafmonumenten.

Uitvoering als scherf

Leisteen en kwartsiet worden ook veel toegepast in een scherfvorm of als flagstone in de tuin. Ook als schervenwand zie je her en der bij gebouwen kwartsiet en leisteen toegepast worden. Een dergelijke vrij massieve wand contrasteert mooi met hout of zelfs ook met beton of glas. Het aanbrengen van een dergelijke schervenwand is dan wel weer een techniek op zichzelf. Bij het natuursteenbedrijf kunt u navragen of zij ervaring hebben met het aanbrengen van een schervenwand. Tevens is het verstandig om de handelsmaten op te vragen voor u aan het ontwerp begint.