Bedrijven Den-Bosch

Natuursteenbedrijven in Den-Bosch. Er zijn 2 natuursteenbedrijven gevonden rond de plaats Den-Bosch, bekijk de informatie over natuursteenbedrijven.

Natuursteen trappen Den-Bosch

Natuursteen trappen worden veel gezien in grote openbare ruimtes zoals musea en overheidsgebouwen. Maar een trap van natuursteen is ook een prachtige blikvanger in de hal, woonkamer of andere woonruimte. In de kunstgeschiedenis worden beroemde trappen genoemd zoals de Spaanse trappen in Rome of die van Michelangelo in de Bibliotheka Laurenciana in Florence. Trappen die vrijwel zonder uitzondering van natuursteen gemaakt zijn. Bijkomend voordeel is ook nog dat vloer en trap uit dezelfde natuursteen gemaakt kunnen worden zodat deze samen een prachtig geheel vormen. Ook buitentrappen aan een pand geven allure aan de uitstraling van het object. Bovendien zijn buitentrappen van natuursteen zeer praktisch in het natte Hollandse klimaat. Bij de natuursteenbedrijven in de regio Den-Bosch heeft u een ruime keuze aan verschillende soorten natuursteen die voor natuursteen trap geschikt zijn. Of het nu gaat om een trap voor binnen of buiten. Ook kunnen de natuursteenspecialisten u adviseren voor de beste toepassing van natuursteen trappen.

Natuursteen trap gesloten

Natuursteen traptreden worden in de regel als bekleding op een gesloten ondergrond van beton aangebracht. De zijkanten van de trap kunnen op verschillende manieren van stootborden, ook wel harpstukken, worden voorzien. Italianen en Duitsers kennen het begrip luie trap, daarmee wordt bedoeld dat er meer treden in de trap verwerkt worden dan er in Nederland bij een normale trap aangebracht worden. De trap wordt daardoor veel lichter begaanbaar maar het nadeel is dat deze veel meer ruimte inneemt.

Natuursteen trappen Den-Bosch

Natuursteen trap open

Een natuursteen trap kan ook als open natuurstenen trap worden uitgevoerd. Dan zijn er twee mogelijkheden. Er kan sprake zijn van een metalen open constructie waarop de natuurstenen traptreden worden aangebracht. De aantrede is van natuursteen, de optrede is dan gewoon open. De natuursteenplaten liggen als het ware in een metalen frame dat de ondersteuning biedt, die een traptrede nodig heeft. Een andere techniek die natuursteen vakbedrijven gebruiken, is het gebruik van een wapening tussen de twee natuursteen delen van de trede, waardoor het lijkt alsof de natuursteen trap uit een stuk is gemaakt. De verbindingsstukken tussen de verschillende natuursteen traptreden onderling bestaan dan uit zogenaamde bolders die voor voldoende stevigheid zorgen voor een natuurstenen trap. Het natuursteenbedrijf in uw regio Den-Bosch kan u adviseren over de beste en fraaiste toepassing. Voorop staat natuurlijk dat een dergelijke natuursteen trapconstructie veilig is

Natuursteen trappen Den-Bosch

Natuursteen trap afwerking

Natuursteen trap treden worden vervaardigd uit platen van bepaalde afmetingen en kwaliteit. Daarbij bepaalt de materiaalkeuze de afwerking. Tevens speelt de leverbaarheid van het materiaal een belangrijke rol voor wat er aan maten mogelijk is voor uw natuursteen trap. De natuursteensoorten die voorgesteld worden zijn allemaal uitermate geschikt voor hun toepassing als natuursteen trap. U heeft bij het natuursteen vakbedrijf in de regio Den-Bosch een ruime keuze uit een oneindig aantal verschillende kleuren. Ook over de afwerking glanzend of mat van de treden moet er een beslissing genomen worden. Hierbij wordt er vaak gekozen voor een matte uitvoering van de treden zelf, gezien eventuele sporen op de trap minder zichtbaar zijn.

Service en kwaliteit

Het natuursteen vakbedrijf stelt service en kwaliteit in een hoog vaandel. Uw wensen en ideeën staan centraal, zij geven u een deskundig advies en nemen alle tijd voor u. Met het vakmanschap van het natuursteenbedrijf bent u verzekerd van kwaliteit.